Filters

Vind je auto op merk / model / type

Vind je auto door het kenteken


Oliefilter, brandstoffilter, interieurfilter, luchtfilter of automaatbak-filter snel en voordelig besteld en eenvoudig zelf te vervangen!

Op autopartswinkel.nl vind je alle filters voor je auto! Het assortiment filters bestaat uit oliefilters, brandstoffilters, interieurfilters, luchtfilters en automaatbakfilters.

Ben je opzoek naar een nieuwe oliefilter, nieuwe brandstoffilter, nieuwe interieurfilter, nieuwe luchtfilter of nieuwe automaatbak-filter voor je auto? Dan ben je bij autopartswinkel.nl aan het juiste adres. Uiteraard zijn alle typen filters zeer scherp geprijsd met een mooie korting. Dus zoek eenvoudig een goedkope oliefilter, goedkope brandstoffilter, goedkope luchtfilter, goedkope interieurfilter of goedkope automaatbak-filter met behulp van je kenteken. Door de filters zelf in te kopen bespaar je een hoop geld. Ben je handig dan kun je zelf je oliefilter zelf vervangen, brandstoffilter zelf vervangen, luchtfilter zelf vervangen, interieurfilter zelf vervangen of automaatbak-filter zelf vervangen. Of je nu een Mercedes, Ford, Peugeot, BMW, Ford Ka, Volkswagen Golf 5 of Opel Corsa rijdt, voor vrijwel alle autotypes hebben wij voordelige filters.  

 

Welke typen filters zijn er?

Je auto heeft diverse filters, deze hebben allemaal hetzelfde doel. Namelijk iets filteren. Echter filteren deze filters allemaal iets anders. Een filter is autospecifiek, dat houdt in dat er geen universele filters zijn. Het is uiteraard wel zo dat een bepaald filter op meerdere voertuigen toepasbaar is. Dat heeft de eenvoudige reden dat de auto’s technieken delen met elkaar. Hierna volgt per filter een toelichting.

Oliefilter

Oliefilter zorgt ervoor dat de olie welke door de motor van je auto loopt wordt gefilterd. Hierdoor worden losse deeltjes die worden veroorzaakt door de slijtage van allerei bewegende metalen delen gefilterd. Er zijn twee varianten voor de oliefilter van je auto. Een metalen oliefilter, deze heeft een harde metalen buitekant. Of een binnenfilter dat puur het filter zelf zonder omhulsel is, dit wordt ook wel een inzetfilter genoemd.  

Luchtfilter

Luchtfilter zorgt ervoor dat de aangezorgen lucht wordt gefilterd. Hierdoor worden dus de rondvliegende deeltjes uit de lucht gefilterd, zodat deze geen schade kunnen aanrichten aan de motor van je auto.  

Interieurfilter

Interieurfilter zorgt ervoor dat de lucht in het interieur van de auto wordt gefiltererd. Dit is de luchtstroom welke via de roosters in je auto naar binnen wordt geblazen. Voordat deze lucht naar binnen wordt geblazen komt deze dus langs het ineterieufilter zodat de rondvliegende deeltjes uit de lucht worden gefilterd. Interieufilter is er in een aantal typen:

Brandstoffilter
Brandstoffilter zorgt ervoor dat de brandstof wordt gefilterd. Door het filteren van benzine of diesel wordt mogelijke vervuiling uit de brandstof of brandstoftank gefilterd zodat deze niet terecht komt in het brandstofsysteem van je auto.

Automaatbak-filter
Automaatbak-filter wordt ook wel transmissiefilter genoemd. Dit filter is alleen van toepassing als je auto voorzien is van een automaat. Dit filter zorgt ervoor dat de versnellingsbakolie wordt gefilterd. Dit filter dient enkel te worden vervangen indien de olie van de automaatbak wordt ververst.

 

Filter auto zelf vervangen?

Oliefilter vervangen

Oliefilter vervangen is mogelijk wanneer je een beetje handig bent en nauwkeurig werkt. Met het vervangen van het oliefilter dien je ook de olie te verversen. Olie kun je ook eenvoudig aan je bestelling van de filters toevoegen, zodat je alles gemakkelijk in één pakket thuisbezorgd krijgt.

Het verversen van de olie en het vervangen van de oliefilter begint met het verwijderen van de oude olie. Dit kan door middel van de carterplug onder in de carterpan ofwel oliepan van je auto. Zorg voor een bak met voldoende inhoud om de oude olie op te vangen en zorg ervoor dat de gehele oliepan leeg is. Vervolgens plaatst je de carterplug terug, je kunt de oude plug terugplaatsen of een nieuwe bestellen. Dit is vaak een kleine kostenpost en dan weet je zeker dat de carterpan weer goed is afgesloten. Daarna vervang je het oliefilter. Tenslotten vul je de motor weer met nieuwe verse motorolie via de olievuldop. Na het vervangen van het filter en verversen van de olie, de motor van de auto even laten lopen en vervolgens het peil van de motorolie controleren. Voor de positie of verdere details zoek even op internet, er zijn diverse instructiefilmpjes en handleidingen te vinden. Controleer het wisselinterval bij de fabrikant van je auto, ofwel de dealer.

Wanneer je de auto een oliebeurt geeft en dus een oliefilter vervangt, dien de olie ook vernieuwd te worden. Autopartswinkel.nl heeft een ruime keuze in olie van bijvoorbeeld; Shell, Castrol, Kroon-oil of een budget olie van Exrate. Maak gebruik van de handige en voordelige olieopvangbak zodat je de olie goed kunt opvangen. Klik hier om de handige benodigdheden te bekijken. 

Luchtfilter vervangen

Zelf het luchtfilter vervangen is goed mogelijk. Dit filter zit vaak in een plastic element geplaatst. De positie is afhankelijk van je auto en kun je vinden in het instructieboekje van je auto of door even te zoeken op internet. Het plastic element kun je losschroeven, uitschuiven of voorzichtig lostrekken. Vervolgens haal je het oude filter eruit, maak je het filterhuis schoon met een natte doek, maak je het huis droog en plaats je het nieuwe filter. Vaak wordt er bij het filter een beschrijving geleverd op welke positie en op welke manier je het filter zelf kunt vervangen. Het wisselinterval is afhankelijk van je auto en kun je vaak terugvinden in het onderhoudsschema. Doorgaans is het aanbevolen om het luchtfilter om de 20.000 kilometer te vervangen.

Interieurfilter vervangen

Zelf het interieurfilter vervangen is goed mogelijk. Dit filter zit vaak in een plastic element geplaatst. De positie is afhankelijk van je auto en kun je vinden in het instructieboekje van je auto of door even te zoeken op internet. Bij de meeste interieurfilters wordt er een beknopte handleiding meegeleverd welke informatie geeft over de positie en de wijze van vervangen van het interieurfilter. Het wisselinterval is afhankelijk van je auto en kun je vaak terugvinden in het onderhoudsschema. Doorgaans is het aanbevolen om het interierfilter om de 20.000 kilometer te vervangen. Heb je last van ongaagename geurtjes in de auto, of beslaan de ruiten extreem dan kan het zijn dat je interieurfilter aan vervanging toe is. Je kunt het interieurfilter tussendoor inspecteren en eventueel vervangen. Frisse lucht in de auto maakt het autorijden een stuk plezieriger, veiliger en is het beter voor je gezondheid.

Brandstoffilter vervangen
Het vervangen van het brandstoffilter is meestal geen grote reparatie. Dat is echter afhankelijk van de positie van de brandstoffilter. Voor de positie kun je het beste internet raadplegen. Bij het demonteren van het brandstoffilter kan er benzine vrijkomen, het is dus verstandig om papier onder het motorblok te leggen. Daarnaast kan een brandstoffilter vaak maar op één wijze gemonteerd worden en is het dus verstandig om bij demontage te kijken hoe het oude filter was bevestigd. Dit maakt het monteren van het nieuwe filter vaak een stuk eenvoudiger. Het advies is om de wisselintervallen van de fabrikant op te volgen.

Automaatbak-filter vervangen
Om zelf het automaatbakfilter te vervangen is vrij lastig. Advies is om dit eerst goed op te zoeken op internet of het verwisselen en uiteraard verversen van de versnellingsbakolie te laten doen bij een garagebedrijf.

 

Welke merken filters zijn er?

Filters zijn verkrijgbaar van verschillende merken zoals Bosch, Mann-filter, Purflux, Kavo en Nipparts. Korte toelichting van de verschillende merken:

Bosch

Bosch is een merk voor hoogwaardige onderdelen voor je auto. De auto-onderdelen van Bosch staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Bosch heeft een breed assortiment met onder meer; ruitenwissers, accu's, lampen, filters, bougies, remmen, sensoren en nog veel meer. De filters van Bosch zijn geschikt voor een groot gedeelte van het wagenpark. Klik hier voor meer informatie over Bosch filters.

Mann-filter

Mann-filter produceert en levert vrijwel alle filters. Deze van oorsprong Duitse fabrikant levert OE (original equipment) kwaliteit, wat inhoudt dat de kwaliteit gelijk of zelfs beter is ten opzichte van het originele onderdeel. Dit merk is met name aan te raden voor Duitse automerken, de eerste montage van de filters is namelijk vaak ook van Mann. Klik hier voor meer informatie over Mann-filter filters.

Purflux

Purflux is opgericht in 1956 en staat voor OE (original equipment) kwaliteit voor een after market prijs. De filters van Purflux voldoen aan de eisen van de orignele fabrikant. Purflux heeft vrijwel alle filters. Purflux wordt vooral geadviseerd voor Franse auto's. Klik hier voor meer informatie over Purflux filters. 

AMC-filters
AMC-filters is een merk van Kavo, een bedrijf wat gespecialiseerd is in Aziatische auto-onderdelen. De filters zijn van OE (original equipment) kwaliteit. Hierdoor hebben de filters van Kavo een perfecte pasvorm, ook voor de nieuwste modellen op de markt. AMC-filters heeft voor het Aziatische wagenpark een zeer complete range aan filters tegen concurrerende prijzen. AMC-filters is vooral aan te bevelen voor Aziatische auto’s. Klik hier voor meer informatie over AMC filters

Nipparts
Nipparts is ontstaan uit de Europese vraag naar Aziatische auto-onderdelen. Nipparts is producent van een breed assortiment auto-onderdelen. Daarbij biedt Nipparts onderdelen met een OE kwaliteit (minimaal gelijke kwaliteit als af fabriek) tegen concurrerende prijzen. Het assortiment van Nipparts bevat onder andere; filters, stuurdelen, remdelen, elektronicadelen en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie over Nipparts filters

 

Wanneer heb ik mijn filters in huis?

In het magazijn van autopartswinkel.nl is een breed assortiment van oliefilters, luchtfilters, interieurfilters en brandstoffilters op voorraad. Het merk Mann-filter, Purflux en AMC-filter zijn op voorraad, dus indien voor 17.00 uur besteld is de volgende dag al in huis! Daarnaast kunnen de overige merken vaak nog op de dag worden besteld en daarvoor geldt voor 11.00 uur besteld is dezelfde dag verzonden. Boven de €49,- word je bestelling gratis verzonden! Dus koop filters en bijvoorbeeld nog een set wissers, bougies of de olie voor je auto en je bestelling wordt gratis verzonden. Kortom; ben je opzoek naar een filter, geef je kenteken in of zoek op autotype en je vindt de geschikte filters voor je auto!

 

Wat heeft autopartswinkel.nl allemaal nog meer?

Naast filters heeft autopartswinkel.nl een uitgebreid assortiment aan andere auto-onderdelen, zoals ruitenwissers, olie, remblokken, remschijven, veren, accu’s, startmotoren, dynamo’s, koplampen, spiegels, schakelaars en uitlaten. Daarnaast een groot assortiment van diverse accessoires waaronder wieldoppen, poets, wasborstel, wintervloeistoffen, aanhanger toebehoren en leuke cadeuas. Ook voor je “werkplaats” zijn er diverse benodigdheden zoals proffesionele zeep, handschoenen, werkschoenen, papier en gereedschappen.