Handremkabel

Vind je auto op merk / model / type

Vind je auto door het kenteken


Wat is een handremkabel?

De handremkabel zorgt ervoor dat wanneer de handrem wordt aangetrokken de handremkabels aangespannen worden en de handremgaffel in de trommel getrokken. Hierdoor wordt de kracht verdeeld over beide remvoeringen.

Wanneer is mijn handremkabel versleten?

De handremkabel is onderheving aan slijtage en het kan zelfs voorkomen dat een handremkabel knapt. Logischerwijs werkt de handrem dan niet meer. Je kunt dit merken door het gebruik van de handrem. Als de auto niet meer goed op de handrem gaat is de kabel mogelijk aan vervanging toe.

Welk merk handremkabel is er leverbaar?

ABS staat bekend als één van de remmenspecialisten van Europa. ABS heeft een breed assortiment, gespecialiseerd op de Europese automarkt. ABS heeft naast remmen ook onderdelen voor stuur- en wielophanging en wiellagers. Als remmenspecialist levert ABS maandelijks honderdduizenden onderdelen. Met meer dan 29.000 verschillende artikelen is ABS een échte specialist. ABS heeft haar remdelen assortiment opgedeeld in droog en nat. De droge remdelen zijn de delen waar geen remvloeistof doorheen gaat, in tegenstelling tot de hydraulische, oftewel natte delen. Over het algemeen slijten de droge remdelen eerder dan de hydraulische delen. ABS zorgt dat na de introductie van een nieuw model de droge remdelen als eerste op voorraad zijn, waarna de hydraulische delen zo snel mogelijk volgen.